Traseul BT MTB Marathon powered by Vodafone, pregătit să primească participanții

publicat in 15 Aprilie 2015

Weekend-ul trecut, aproape 100 de pasionați de pedalat au răspuns „prezent” la tura de recunoaștere organizată de noi pe traseul Banca Transilvania MTB Marathon powered by Vodafone. Chiar dacă vremea a mai făcut unele mofturi, cărările se prezintă în stare bună, iar marcajele se află la locurile lor, așa că toți participanții se vor putea bucura din plin de noile rute, pe care le-am reconfigurat pentru această ediție a cursei. Știm că nu toți ați reușit să ajungeți la tura făcută sâmbăta trecută, așa că reluăm, pe scurt, descrierea traseelor:

Traseul scurt va măsura 26 de kilometri și 776 de metri diferență de nivel, însă nu te lăsa indus în eroare de lungimea sa redusă. Mare parte din acesta reprezintă o urcare constantă pe dealurile de lângă Cluj-Napoca, după care, pe principiul „ce urcă mai și coboară”, mergi la vale cale de mai mulți kilometri, după care dai de temutul deal al Gârbăului, între timp poreclit Golgota, de către noi, pasionații de pedalat. Motivul pentru care poartă acest nume probabil îl bănuiești, însă îți vom lăsa ție trăirea de a-l descoperi.

Traseul lung este mai bine de dublu ca lungime față de cel scurt (55,5 kilometri, diferență de nivel 1.677 metri) și seamănă foarte mult cu un carusel, mergând când în sus, când în jos, grație urcărilor și coborârilor succesive. Ruta mai lungă înglobează complet traseul scurt, dar adevăratele frumuseți pregătite le vei putea constata odată ajuns pe vârfurile Măgura (827m) și Peana. În continuare, după trecerea peste aceste două culmi, pe finalul cursei vei avea de înfruntat aceeași Golgota, care acum va părea mai simplă după aventura prin Pădurea Făget.

Distribuie

URMARESTE-NE!
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: