Două zile dinamice, cu peste 1.000 de participanți la Banca Transilvania Trail Running & MTB Marathon by Vodafone

publicat in 27 Aprilie 2015

Pregătirile care ne-au ocupat timpul ultimelor luni s-au concretizat weekend-ul trecut. Cei care au vrut să alerge au avut de alergat, cei care au vrut să pedaleze au avut de pedalat la întrecerile de trail running, respectiv mountain bike marathon. Dar, firește, sunt mai multe de povestit decât pare la prima vedere.

Sâmbătă, 25 aprilie, la ora 11:00, s-a auzit pistolul de start pentru cei peste 100 de participanți înscriși la prima ediție a Banca Transilvania Trail Running by Vodafone. Concurenții atât desex masculin, cât și de sex feminin s-au întrecut pe parcursul a 26 de kilometri care au presupus o diferență de nivel de circa 700 de metri, pe o vreme splendidă, termometrele indicând undeva pe la 24 de grade Celsius și ocazionale brize de vânt adiind prin zonă. Cel mai bun timp i-a aparținut lui Gyorgy Szabolcs-Istvan care a completat traseul în 1:41:57, pe când Mihaela Prunduș a fost cea mai rapidă dintre alergătoare, stabilind un timp de 1:56:19. Totuși, bucuria și emoția încheierii cu succes a unei astfel de întreceri au trăit-o toți cei care au trecut linia de sosire, pentru curajul, efortul și prestația lor, aceștia fiind răsplătiți cu cel puțin o frumoasă medalie de finisher, care sperăm să le aducă aminte cu drag de acest eveniment. Nu în ultimul rând, tot sâmbătă a avut loc și cursa de ciclism rezervată copiilor, unde câteva zeci de mici bicicliști și, sperăm, viitori cicliști, au luat startul și au pedalat fie de unii singur, fie sprijiniți de cei câțiva oficiali Clujul Pedalează porniți cu ei pe biciclete.

Pe de altă parte, am putea spune că cea mai amre desfășurarea de forțe a avut loc, cu adevărat, duminică, 26 aprilie. Forfota din parcarea Centrului Comercial Polus, „baza de operațiunii” a războinicilor pe două roți înscriși la Banca Transilvania MTB Marathon powered by Vodafone, a început încă de la primele ore ale dimineții, când „armata” de voluntari primea sarcinile similare cu cele din ziua precedentă, plus mențiunea că de această dată vor avea de asistat peste 1.000 de participanți. Astfel, o bună parte dintre aceștia au fost trimiși la punctele de alimentare, alții au rămas în zona de start/sosire, hostess-ele au fost dotate cu medaliile de finisheri, echipajele de televiziune și-au luat locurile pentru a transmite live competiția, iar cupele ce aveau să fie înmânate câștigătorilor primeau ultima lustruire. La ora 10.00 au pornit concurenții înscriși la tura lungă, aproximativ 200 la număr, printre care campionul balcanic Lucian Logigan, campionii naționali ai României Tudor Oprea, Attila Madaras și Ede Molnar și campionul Ungariei la XCM Marton Blazso, dar și cele 5 cicliste care s-au înscris la acest traseu de 55 de kilometri și 1.600 de metri diferență de nivel. Pentru tura scurtă, startul a venit cu 90 de minute mai târziu, având loc, conform programului, la ora 11.30 și trimițându-i pe cei circa 800 de participanți pe același traseu de 26 de kilometri pe care se alergase cu o zi în urmă.

Atmosfera de milioane a fost întreținută atât de MC-ul prezent la fața locului, de mascotele competiției care animau publicul prezent la sosire, cât și de transmisiunea în direct furnizată de către studioul teritorial din Cluj-Napoca al Televiziunii Române. Pe lângă imaginile din cursă, au avut loc diverse intervenții din partea invitaților, precum președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Babeș-Bolyai, Vasile Bogdan, jurnalistul sportiv Traian Goga, dar și diferiți concurenți care au găsit timp să vorbească în ciuda iureșului spre linia de sosire.

Primul care a trecut linia de sosire, în uralele fanilor prezenți, a fost Marton Blazso (Veszpremi KE), care a avut nevoie de 2:25:15 ca să parcurgă cei 55 de kilometri, fiind urmat de Szalay Peter (Bike-Zone Godollo), un minut și 10 secunde mai târziu, și de Lucian Logigan (Ideal Geiger Team) care a realizat un timp de 2:29:08. Concurenții care au dorit să-și ia revanșa imediat după cursă au avut ocazia, întrucât cineva din staff-ul nostru de organizare a avut ideea de a organiza o nouă rundă a întrecerii. Diferența a fost că de acea dată, cursa era de doar câțiva metri și pe... biciclete de copii!

Noi, Clubul Sportiv Clujul Pedalează, dorim să adresăm numeroase mulțumiri către cei care au făcut evenimentul din weekend-ul 25-26 aprilie posibil, dar nu prea știm cu cine să începem. Așa că o vom face cu toții sponsorii cursei, care s-au implicat trup și suflet alături de noi, le vom mulțumi partenerilor media care s-au străduit să acopere într-o manieră de înaltă clasă concursul de ciclism, nu îi uităm nici pe participanți, care au dat ce au avut mai bun, dar nici pe voluntari, fără al căror aport imaginea nu ar fi fost completă.

Vă mulțumim și vă așteptăm la următoarea întrecere!

Înregistrarea cursei o puteți vedea accesând acest link http://www.tvrplus.ro/editie-dincolo-de-sport-328648#.VT07SK2Q0EY.facebook, iar diferitele fotografii de la competiții vor putea fi văzute pe pagina noastră de facebook.

Distribuie

URMARESTE-NE!
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: