Făget MTB Marathon 2016, în calendarul UCI

publicat in 22 Septembrie 2015

Niciodată nu e prea devreme să începi ceva, așa că deși de-abia am terminat cu Cluj Bike Challenge 2015, gândul ne stă la ediția de anul viitor. Cursa de deschidere, care s-a dovedit a fi și cea mai de succes în 2015, Banca Transilvania MTB Marathon by Vodafone, trece anul viitor la un nou nivel. „Re-botezată” Făget MTB Marathon, numele sub care și-a găsit consacrarea, întrecerea programată pentru 24 aprilie 2016 va figura în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

Încadrată în clasa a 3-a de evenimente, cursa va pune la bătaie puncte care vor conta pentru clasamentul internațional, pe baza căruia se vor stabili națiunile calificate în proba de mountain bike a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. De asemenea, și grila de premiere va fi conform statutului UCI, de mai multe sute de euro, astfel că veți avea șansa de a-i vedea la lucru pe cei mai buni rideri din regiune, mai ales că cu o zi înainte are loc NapoCup XCO, încadrată în clasa C2.

Chiar dacă o parte din drumul sportivilor profesioniști spre Rio de Janeiro va trece pe la Cluj-Napoca în luna aprilie a anului viitor, ambele competiții (Făget MTB Marathon și NapoCup XCO) rămân deschise și amatorilor, diversele categorii fiind disponibile pe site-ul de înscriere. Așadar, după ce ediția de anul acesta a maratonului a depășit lejer bariera de o mie de participanți, în primăvara lui 2016 vă invităm să veniți în număr și mai mare pentru un adevărat regal de ciclism montan!

Distribuie

URMARESTE-NE!
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: