Mountain Bike transilvan pentru toți: Faget Marathon

publicat in 7 Februarie 2017

În câteva săptămâni, vremea pentru ciclism și distracție își intră de-a binelea în drepturi. Din nou, vei pedala peste dealuri înverzite, îți vei testa limitele ca odinioară, vei trăi experiențe unice. Știi deja ce companion unic este bicicleta și cum, împreună cu aceasta, ce povești palpitante vă așteaptă. Una dintre primele ocazii din acest an pentru o aventură pe cinste se numește Faget Marathon, are loc pe 30 aprilie 2017 și, încă de pe acum, te așteaptă cu brațele deschise!

Având ca decor idilica parte de Transilvanie de la poalele Munților Apuseni, Faget Marathon propune și în acest an o zi în șa pe care nu o vei uita prea curând. Având ca punct de plecare Polus Center, de la marginea de vest a Clujului, aventura pe două roți, cot la cot cu sute de alți pasionați de pedalat, începe într-o pantă lină spre Pădurea Făget. Până să îți dai seama, vei fi încojurat de natură, chiar dacă în același timp vei descoperi că dealul care părea superb de la distanță, te cam chinuie când vine vorba să îl urci! Toate caloriile arse nu vor mai conta odată ajuns pe potecile și cărările de un verde crud, cum numai primăvara de la picioarele muntelui poate picta. Prins în focul luptei pentru o poziție fruntașă sau doar în competiție cu propriile tale limite, vei descoperi că poți mai mult, mai repede, mai îndemânatic decât credeai!

Medalia de finisher va răsplăti fiecare concurent care termină pe forțele sale Faget Marathon, în uralele publicului, dar și a mascotelor competiției. Dacă ai mai fost pe la noi, pregătește-te să fii surprins din nou. Dacă ne onorezi cu prezența pentru prima dată, fii gata să descoperi o latură a naturii, sportului și chiar a ta pe care nu le știai prea bine.

Faget Marathon propune la fel, ca anul trecut, două trasee. Cel scurt măsoară 33 de kilometri și este proiectat astfel încât să poată fi parcurs și de un sportiv recreațional cu experiență modestă. Cel lung însumează 77 de kilometri și îi va purta pe temerarii înscriși la acesta într-o saga transilvană ciclistă de poveste. Cu peste 2.100 de metri diferență de nivel, traseul lung nu e pentru cei slabi de înger, dar în același timp satisfacția „îmblânzirii” unei astfel de himere va face o poveste pe cinste de spus la masă cu prietenii!

Totodată, aventura ta ciclistă de la Faget Marathon va fi surprinsă în direct, de carul de televiziune. Profesioniștii de la postul TVR Cluj au răspuns prezent și de această dată invitației de a difuza întrecerea, făcând din competiția noastră  singurul marathon de mountain bike din România care apare în direct, pe „sticlă”. Nu în ultimul rând, în timpul cursei vei putea exersa o sumedenie de limbi străine, după ce concurenți din Ungaria, Marea Britanie, Germania, Bulgaria și Franța și-au anunțat deja prezența.

Așadar, Faget Marathon te așteaptă cu drag ca să redescoperi bucuria sportului în natură, în toiul anotimpului când natura revine la viață! Detalii și înscrieri, pe site-ul oficial.

Afiș și siglă realizate de Elisei Miron și Lorant Portik

Distribuie

URMARESTE-NE!
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: