Cross special pentru persoanele cu dizabilități în cadrul BT Făget UCI MTB Marathon Series & Trail Running

publicat in 14 Martie 2017

Organizat pentru prima dată în 2012, de către asociația sportivă Clujul Pedalează, Maratonul Făgetului, a câștigat de la an la an notorietate, fiind acum un reper în ciclismul din România. Din 2015, în cadrul competiției a fost inclus și un campionat de alergare montană și astfel Maratonul Făgetului a devenit BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running.

În cadrul acestui concurs, care va avea loc duminică 30 aprilie 2017,  în parteneriat cu Asociația Derzelas, o asociație non-profit din Cluj-Napoca care vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități prin serviciile pe care le oferă, organizatorii propun o secțiune specială dedicată acestor persoane. În acest sens, persoanele cu dizabilități auditive, locomotorii și sindrom down, cu vârsta peste 14 ani, au prilejul de a participa la un cross, într-o competiție cu participare internațională, unde se așteaptă un public numeros, cu peste o mie de persoane. Competiția, cu înscriere gratuită pentru persoanele cu dizabilități, va avea loc în data de 30 aprilie 2017, între orele 9:15-10:30, în parcarea Vivo Center Cluj-Napoca, pe un traseu de 50-100 m .

Pentru participanții cu dizabilități înscriși în concurs și însoțitorii acestora (acolo unde este cazul) care nu sunt din Municipiul Cluj-Napoca asociația DERZELAS oferă cazare pentru o noapte, în data de 30.04.2017. Data limită de înscriere pentru participanții la această secțiune este 29.04.2017.

Pe lângă experiența extraordinară de a participa la un concurs internațional, câștigătorii vor avea parte de o mulțime de surprize din partea organizatorilor. Evenimentul va fi transmis în direct de TVR Cluj. Pentru înscrierea în competiție a persoanelor cu dizabilități, formularul atașat trebuie completat și trimis pe adresa de e-mail: contact@asociatiaderzelas.ro

Vă așteptam cu drag!

Mai multe informații:

Website: http://www.clujulpedaleaza.ro/ sau www.asociatiaderzelas.ro

Telefon: Clujul Pedalează –0745640545 sau Asociația Derzelas – 0751167903

E-mail: clujulpedaleaza@gmail.com sau contact@asociatiaderzelas.ro

Despre Clujul Pedalează :

Clujul Pedalează este un club sportiv fondat în 2011, actualmente afiliat Federației Române de Ciclism, care a organizat pentru prima dată, în 2011, primul campionat local de ciclism care se adresa unui public larg, având categorii de vârstă de la 3 la 60 de ani, amatori și elite, precum și categoria specială pentru persoane cu dizabilități. Pânâ în prezent organizatorii au ridicat ștacheta la peste 80 de competiții sportive, dintre care trei campionate naționale și un concurs internațional dar și alte proiecte care au ca scop promovarea ciclismului ca sport de masă, ca alternativă pentru deplasarea zilnică și ca stil de viață activ și sănătos.

Dintre acestea se pot aminti Maratonul Făgetului, Maratonul Gilău, Maratonul Băișoara, Campionatele Naționale de Șosea, Micul biciclist și siguranța lui, Asaltul Dacilor și mult iubitul Ciclomoș.

 

Distribuie

URMARESTE-NE!
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: