Faget Marathon are logo nou

publicat 10 Ianuarie 2017

Dealurile sunt înzăpezite și înghețul acoperă potecile. Totuși, nu e vreme de suspinat. În curând, ajungem la cea de-a șasea ediție a Faget Marathon. Promitem să vă oferim încă o dată același spectaculos evenimente ca și până acum și chiar ceva în plus. Însă până să vă dăm mai multe detalii, doar vă zicem că întrecerea iubită de noi are o nouă identitate vizuală!

Faget Marathon face parte pentru a doua oară consecutiv din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale. Astfel, Faget Marathon este înscris în UCI MTB Marathon Series și asta înseamnă că va alinia la start cele mai importante nume din cross-country-ul european și chiar mondial. Rămâneți pe frecvență pentru mai multe noutăți!

Faget MTB Marathon în cifre

publicat 29 Noiembrie 2016

Unul dintre cele mai importante concursuri de mountain bike maraton din România se numește Făget Marathon. Cel puțin în 2016, cei peste 1.300 de participanți au confirmat acest lucru! Mulțumiți cum suntem de ce am realizat până acum, cu siguranță nu ne vom opri aici. Organizarea următoarei ediții e pe rol deja, dar cum timpul e mai relaxat cu noi zilele acestea, am zis să răspundem la câteva întrebări privind participanții la Faget Marathon folosind draga știință a statisticii (dar și clasica știință a creionului pe hârtie).

Cât de însetați au fost participanții la Faget Marathon 2016?

Foarte! S-au băut 3200 litri apa, 500 de litri de izotonic, 1300 de litri de Coca-Cola și 250 de litri de Cappy Portocale!

Cât au consumat în timpul competiției participanții la Faget Marathon 2016?

Cifrele vorbesc de la sine: 1340 kg banane, 400 kg mere, 70 kg lamaie, turta dulce: 50 kg, baton de ciocolata de casa: 150 kg, dextroza: 40 kg, glucoza: 25 kg. Și pahare de unica folosință în număr de 5.000.

Cât de mult gulyas au mâncat?

1600 de litri (300 kg carne de porc, 150 carne de vita, 300 kg cartofi, 25 kg boia, 15 kg piper). Decideți voi ce înseamnă asta. Se adaugă și cele circa 1000 de pâini aferente!

Mai departe:

  • S-au băut 750 de litri de bere fără alcool
  • S-au acordat 1600 de tricouri pentru participanți și 200 au folosit organizatorii pentru voluntarii de pe traseu
  • Marcarea traseului a necesitat 15 kilometri de bandă
  • 200 de voluntari implicați, 25 jandarmi, 20 politisti, 4 motociclisti enduro, 15 masini de enduro pentru supraveghiere, 30 pers de la TVR Cluj, 25 de radio amatori
  • Peste 100 de pagini de aprobări :))
  • 1600 de medalii
  • 1500 de metri pătrați de bannere publicitare
  • 400 de metri de garduri de protecție
  • 360 de mese cu bănci
  • 3 ambulanțe și 7 mașini de poliție care au avut nevoie de 300 de litri de combustibil

Deci, arată Faget Maraton ca un veritabil festival al sportului? Oricare ar fi răspunsul, vă așteptăm în 30 aprilie 2017 la competiție!

NapoCup XCO și BT Faget Maraton, în aprilie 2017!

publicat 9 Noiembrie 2016

Ei bine, fie că ai luat o pauză de la pedalat sau continui să fii în mișcare, noi venim să îți amintim că aventura de două zile de anul trecut, prilejuită de NapoCup XCO și BT Faget Maraton merge mai departe și în 2017. Ca de obicei, dacă în weekend-ul de final al lui aprilie ți-ai rezervat o excursie la Cluj-Napoca, noi îți garantăm că nu te vei plictisi.

Anul acesta, cele două competiții au reprezentat adevărate repere în materie de mountain bike în România, din mai multe motive. Din perspectiva sportului de performanță, cursele fiind înscrise în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale, au atras la start un număr însemnat de cicliști profesioniști, cei mai mulți dornici să își „regleze” motoarele în vederea Jocurilor Olimpice Rio 2016. La linia de plecare a întrecerilor s-au aliniat sportivi din România, Polonia, Ungaria, Slovacia, Germania, Franța sau Marea Britanie, ceea ce nu doar că a ridicat ștacheta cerințelor fizice și tehnice a evenimentelor, dar a și confirmat faptul că NapoCup XCO și BT Faget Maraton (30 aprilie 2017) au o reală vocație internațională.

Din punctul de vedere al sportului de masă/dedicat amatorilor, lucrurile putem spune că au stat și mai bine. Dacă NapoCup XCO, prin formatul specific, nu putea atrage mai mulți temerari decât a făcut-o, circa 160, BT Faget Maraton a depășit pragul psihologic de 1.000 de participanți, cifrând undeva la 1.200 de persoane înscrise în cursă, cele mai multe alegând traseul scurt de 26 de kilometri.

Anul acesta, s-a marcat și o premieră, BT Făget Trail Running având loc, un eveniment dedicat pasionaților de alergare montană, unde circa 200 de oameni de toate vârstele s-au înscris și s-au întrecut.

Pentru ediția din 2017 a celor două evenimente de ciclism, pregătim câteva surprize, însă toate vine la timpul lor. Cel mai probabil, BT Faget Maraton va beneficia de un traseu diferit, iar pasionații de XCO se vor putea delecta la NapoCup cu câteva provocări noi. Dar, pentru a afla acestea, te invităm să rămâi alături de noi în continuare!

Date relevante:

  • NapoCup XCO (29 aprilie 2017)
  • BT Faget Trail Running (30 aprilie 2017)
  • BT Faget Maraton (30 aprilie 2017)

Cerul înstelat, decor de pedalat și alergat

publicat 15 Septembrie 2016

Sezonul rece ne bate la ușă și zilele plăcute de făcut mișcare în aer liber ne sunt numărate, dar încă e timp pentru o escapadă. Clujul Pedalează vă mai propune o aventură pe dealuri molcome – deși recunoaștem că nu sunt mereu foarte molcome – prin zone splendide și sub împărăția unor peisaje făcute și mai frumoase de ruginiul toamnei. Totuși, partea cu peisajele s-ar putea să fie cu cântec căci Cluj Starry Night Trail Running & MTB Marathon, avându-i parteneri pe Banca Transilvania și Vodafone, aduce spectacolul alergării și ciclismului montan sub clarul lunii!

Da, ați citit bine! Cele două competiții, programate pentru 17 septembrie, se vor desfășura la și după lăsarea serii, într-una din cele mai potrivite zone de lângă Cluj-Napoca pentru activități fizice – Pădurea Făget. Locul este deja cunoscut celor pasionați de astfel de competiții, mai ales după regalul de mountain bike și alergare montană din primăvara trecută, de la Banca Transilvania Trail Running & MTB Challenge. Pentru competiția din weekend, traseele rămân în principal aceleași, la alergare putându-se opta între cele două lungimi de 12, respectiv 26 de kilometri, în timp ce competiția de ciclism montan va consta în același traseu de 26 de kilometri ca și la alergare. De asemenea, vor exista și categoriile de copii pentru competiții.

Sunteți așteptați la cele două evenimente, ambele fiind asigurate de către compania specializată Aegon. Înscrierile rămân deschise până vineri, 16 septembrie, iar vremea se anunță excelentă!

Făgetul va decide campionul național de XCM

publicat 13 Septembrie 2016

Nu foarte lung, tehnic și necruțător – cam aceasta este părerea noastră despre traseul de marathon din zona Făgetului. Și probabil de aceea, în acest an, campionatul național de mountain bike cross-country marathon revine la Cluj-Napoca, tot sub bagheta noastră, a celor de la Clujul Pedalează, și a Federației Române de Ciclism.

Cu cinci ediții de competiție XCM de calitate, fie că de-a lungul timpului s-a numit Maratonul Făgetului sau Banca Transilvania Făget Marathon, traseul ales cu grijă de oamenii noștri a încântat și deopotrivă pus la muncă participanții de fiecare dată, nici chiar efortul consistent nefiind suficient pentru a le șterge zâmbetul de satisfacție de la final. Anul acesta, traseul consacrat revine, găzduind în aceeași zi două curse, pe lângă Campionatul de XCM având loc și Starry Night MTB Marathon, o competiție nocturnă de ciclism montan, pe traseul scurt al Campionatului.

În mare, pentru Campionatul Național de MTB XCM, traseul rămâne aceeași buclă clasică a inițialului Maraton al Făgetului, de 67,5 kilometri, dar nicio cursă nu seamănă cu alta și asta se va datora participanților. Deja la competiția rezervată categoriei Elite și-au anunțat prezența mai mulți campioni naționali, printre care Răzvan Jugănaru și Ede Molnar (Dinamo-BikeXpert Racing Team), iar plutonul de sportivi ai categoriei Amatori deja cuprinde câteva nume cu pretenții la victorie, printre care Timotei Păcurar (NoMad Multisport), Istvan Csergedi sau Doina Țiței (NoMad Multisport).

Campionatul Național de mountain bike XCM va avea loc în data de 17 septembrie, cu startul de la ora 11.00, din parcarea Polus Center, întrecerea fiind deschisă atât amatorilor, cât și sportivilor de performanță. Vă așteptăm la start!

URMARESTE-NE!
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: