STIRI:

Mountain Bike transilvan pentru toți: Faget Marathon

publicat in 7 Februarie 2017

În câteva săptămâni, vremea pentru ciclism și distracție își intră de-a binelea în drepturi. Din nou, vei pedala peste dealuri înverzite, îți vei testa limitele ca odinioară, vei trăi experiențe unice. Știi deja ce companion unic este bicicleta și cum, împreună cu aceasta, ce povești palpitante vă așteaptă. Una dintre primele ocazii din acest an pentru o aventură pe cinste se numește Faget Marathon, are loc pe 30 aprilie 2017 și, încă de pe acum, te așteaptă cu brațele deschise!

Având ca decor idilica parte de Transilvanie de la poalele Munților Apuseni, Faget Marathon propune și în acest an o zi în șa pe care nu o vei uita prea curând. Având ca punct de plecare Polus Center, de la marginea de vest a Clujului, aventura pe două roți, cot la cot cu sute de alți pasionați de pedalat, începe într-o pantă lină spre Pădurea Făget. Până să îți dai seama, vei fi încojurat de natură, chiar dacă în același timp vei descoperi că dealul care părea superb de la distanță, te cam chinuie când vine vorba să îl urci! Toate caloriile arse nu vor mai conta odată ajuns pe potecile și cărările de un verde crud, cum numai primăvara de la picioarele muntelui poate picta. Prins în focul luptei pentru o poziție fruntașă sau doar în competiție cu propriile tale limite, vei descoperi că poți mai mult, mai repede, mai îndemânatic decât credeai!

Medalia de finisher va răsplăti fiecare concurent care termină pe forțele sale Faget Marathon, în uralele publicului, dar și a mascotelor competiției. Dacă ai mai fost pe la noi, pregătește-te să fii surprins din nou. Dacă ne onorezi cu prezența pentru prima dată, fii gata să descoperi o latură a naturii, sportului și chiar a ta pe care nu le știai prea bine.

Faget Marathon propune la fel, ca anul trecut, două trasee. Cel scurt măsoară 33 de kilometri și este proiectat astfel încât să poată fi parcurs și de un sportiv recreațional cu experiență modestă. Cel lung însumează 77 de kilometri și îi va purta pe temerarii înscriși la acesta într-o saga transilvană ciclistă de poveste. Cu peste 2.100 de metri diferență de nivel, traseul lung nu e pentru cei slabi de înger, dar în același timp satisfacția „îmblânzirii” unei astfel de himere va face o poveste pe cinste de spus la masă cu prietenii!

Totodată, aventura ta ciclistă de la Faget Marathon va fi surprinsă în direct, de carul de televiziune. Profesioniștii de la postul TVR Cluj au răspuns prezent și de această dată invitației de a difuza întrecerea, făcând din competiția noastră  singurul marathon de mountain bike din România care apare în direct, pe „sticlă”. Nu în ultimul rând, în timpul cursei vei putea exersa o sumedenie de limbi străine, după ce concurenți din Ungaria, Marea Britanie, Germania, Bulgaria și Franța și-au anunțat deja prezența.

Așadar, Faget Marathon te așteaptă cu drag ca să redescoperi bucuria sportului în natură, în toiul anotimpului când natura revine la viață! Detalii și înscrieri, pe site-ul oficial.

Afiș și siglă realizate de Elisei Miron și Lorant Portik

STIRI:

Faget Marathon are logo nou

publicat in 10 Ianuarie 2017

Dealurile sunt înzăpezite și înghețul acoperă potecile. Totuși, nu e vreme de suspinat. În curând, ajungem la cea de-a șasea ediție a Faget Marathon. Promitem să vă oferim încă o dată același spectaculos evenimente ca și până acum și chiar ceva în plus. Însă până să vă dăm mai multe detalii, doar vă zicem că întrecerea iubită de noi are o nouă identitate vizuală!

Faget Marathon face parte pentru a doua oară consecutiv din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale. Astfel, Faget Marathon este înscris în UCI MTB Marathon Series și asta înseamnă că va alinia la start cele mai importante nume din cross-country-ul european și chiar mondial. Rămâneți pe frecvență pentru mai multe noutăți!

STIRI:

Faget MTB Marathon în cifre

publicat in 29 Noiembrie 2016

Unul dintre cele mai importante concursuri de mountain bike maraton din România se numește Făget Marathon. Cel puțin în 2016, cei peste 1.300 de participanți au confirmat acest lucru! Mulțumiți cum suntem de ce am realizat până acum, cu siguranță nu ne vom opri aici. Organizarea următoarei ediții e pe rol deja, dar cum timpul e mai relaxat cu noi zilele acestea, am zis să răspundem la câteva întrebări privind participanții la Faget Marathon folosind draga știință a statisticii (dar și clasica știință a creionului pe hârtie).

Cât de însetați au fost participanții la Faget Marathon 2016?

Foarte! S-au băut 3200 litri apa, 500 de litri de izotonic, 1300 de litri de Coca-Cola și 250 de litri de Cappy Portocale!

Cât au consumat în timpul competiției participanții la Faget Marathon 2016?

Cifrele vorbesc de la sine: 1340 kg banane, 400 kg mere, 70 kg lamaie, turta dulce: 50 kg, baton de ciocolata de casa: 150 kg, dextroza: 40 kg, glucoza: 25 kg. Și pahare de unica folosință în număr de 5.000.

Cât de mult gulyas au mâncat?

1600 de litri (300 kg carne de porc, 150 carne de vita, 300 kg cartofi, 25 kg boia, 15 kg piper). Decideți voi ce înseamnă asta. Se adaugă și cele circa 1000 de pâini aferente!

Mai departe:

 • S-au băut 750 de litri de bere fără alcool
 • S-au acordat 1600 de tricouri pentru participanți și 200 au folosit organizatorii pentru voluntarii de pe traseu
 • Marcarea traseului a necesitat 15 kilometri de bandă
 • 200 de voluntari implicați, 25 jandarmi, 20 politisti, 4 motociclisti enduro, 15 masini de enduro pentru supraveghiere, 30 pers de la TVR Cluj, 25 de radio amatori
 • Peste 100 de pagini de aprobări :))
 • 1600 de medalii
 • 1500 de metri pătrați de bannere publicitare
 • 400 de metri de garduri de protecție
 • 360 de mese cu bănci
 • 3 ambulanțe și 7 mașini de poliție care au avut nevoie de 300 de litri de combustibil

Deci, arată Faget Maraton ca un veritabil festival al sportului? Oricare ar fi răspunsul, vă așteptăm în 30 aprilie 2017 la competiție!

STIRI:

NapoCup XCO și BT Faget Maraton, în aprilie 2017!

publicat in 9 Noiembrie 2016

Ei bine, fie că ai luat o pauză de la pedalat sau continui să fii în mișcare, noi venim să îți amintim că aventura de două zile de anul trecut, prilejuită de NapoCup XCO și BT Faget Maraton merge mai departe și în 2017. Ca de obicei, dacă în weekend-ul de final al lui aprilie ți-ai rezervat o excursie la Cluj-Napoca, noi îți garantăm că nu te vei plictisi.

Anul acesta, cele două competiții au reprezentat adevărate repere în materie de mountain bike în România, din mai multe motive. Din perspectiva sportului de performanță, cursele fiind înscrise în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale, au atras la start un număr însemnat de cicliști profesioniști, cei mai mulți dornici să își „regleze” motoarele în vederea Jocurilor Olimpice Rio 2016. La linia de plecare a întrecerilor s-au aliniat sportivi din România, Polonia, Ungaria, Slovacia, Germania, Franța sau Marea Britanie, ceea ce nu doar că a ridicat ștacheta cerințelor fizice și tehnice a evenimentelor, dar a și confirmat faptul că NapoCup XCO și BT Faget Maraton (30 aprilie 2017) au o reală vocație internațională.

Din punctul de vedere al sportului de masă/dedicat amatorilor, lucrurile putem spune că au stat și mai bine. Dacă NapoCup XCO, prin formatul specific, nu putea atrage mai mulți temerari decât a făcut-o, circa 160, BT Faget Maraton a depășit pragul psihologic de 1.000 de participanți, cifrând undeva la 1.200 de persoane înscrise în cursă, cele mai multe alegând traseul scurt de 26 de kilometri.

Anul acesta, s-a marcat și o premieră, BT Făget Trail Running având loc, un eveniment dedicat pasionaților de alergare montană, unde circa 200 de oameni de toate vârstele s-au înscris și s-au întrecut.

Pentru ediția din 2017 a celor două evenimente de ciclism, pregătim câteva surprize, însă toate vine la timpul lor. Cel mai probabil, BT Faget Maraton va beneficia de un traseu diferit, iar pasionații de XCO se vor putea delecta la NapoCup cu câteva provocări noi. Dar, pentru a afla acestea, te invităm să rămâi alături de noi în continuare!

Date relevante:

 • NapoCup XCO (29 aprilie 2017)
 • BT Faget Trail Running (30 aprilie 2017)
 • BT Faget Maraton (30 aprilie 2017)
URMARESTE-NE!
Parteneri principali:
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: