STIRI:

Anunt privind tura lungă la Faget Marathon 2017

publicat in 19 Aprilie 2017

De-a lungul edițiilor, am încercat să schimbăm cât mai puține lucruri la Faget Marathon. Data am păstrat-o aceeași pentru a stabili un reper pentru voi și pentru ca noi să putem pregăti cât mai bine cele necesare. Categoriile și lungimile de tură, de asemenea, am încercat să le menținem constante. Totuși, există un lucru neschimbat în natura fiecărui ciclist – dorința de schimbare. Varietatea traseelor mereu a fost un punct de atracție și, chiar dacă nu alterează semnificativ coordonatele cursei, doza de stare de bine reușește mereu să fie crescută de o tură nouă. Anul acesta aduce la Faget Marathon o tură lungă substanțial diferită de ce era până acum, motiv pentru care venim cu câteva ponturi utile.

Distanța totală ajunge la 78 de kilometri, iar diferența de nivel cifrează la 2.175 de metri. Față de anul trecut, sunt câțiva kilometri în plus, dar la o privire mai atentă asupra profilului, se poate vedea că zig-zag-ul de urcări și coborâri e la el acasă. De fapt, deși sunt doar circa 10 kilometri în plus față de anul trecut, dificultatea adăugată se va resimți din plin. Dacă pentru sportivii profesioniști înscriși în cursă, punctele UCI fiind miza cea mai mare, traseul e ceva la ordinea zilei fiind vorba de o cursă internațională, pentru sportivii amatori oferim câteva sfaturi utile pentru a încheia cu succes acest traseu:

  • Să aveți la voi cât mai multe produse de nutriție sportivă (batoane, geluri) sau alte tipuri de hrană (banane, sandviciuri, dulciuri etc.). Efortul s-ar putea să fie mai mare decât vă așteptați
  • Să aveți la voi și un articol de îmbrăcăminte pentru vreme rece. Condițiile meteo sunt schimbătoare în această perioadă a anului
  • Alegeți prudența în favoarea câștigului de timp. Unele coborâri au un grad ridicat de dificultate și oboseala se acumulează, deci aceste două elemente pot duce la accidente grave
  • Verificați starea tehnică a bicicletei pentru ca mecanismele să fie complet funcționale

STIRI:

Dealuri ca munții la Faget Marathon 2017

publicat in 18 Aprilie 2017

Zilele trec și puțin peste o săptămână ne desparte de startul celei de-a șasea ediții a Faget Marathon. Traseele au fost prelucrate, curățate și pregătite să primească curajoșii cicliști, eroi de weekend sau sportivi cu normă întreagă deopotrivă. O vreme tipică de primăvară va însoți grupurile de sportivi pe parcursul zilei de 30 aprilie, dar pentru mai multe detalii despre ce vă așteaptă atunci va trebui să citiți mai jos.

Cea mai importantă schimbare constă în modificarea traseului lung, care acum măsoară 78 de kilometri. Dar distanța mai lungă servește doar ca o parte a provocării, căci traseul își menține profilul de fierăstrău, aruncând în calea celor care vor să îl parcurgă mai multe urcări succesive. Unele sunt mai abrupte, altele mai line, dar un lucru e cert, și anume că lipsesc zonele plate sau plictisitoare. Potecile sunt înguste, unele sunt drumuri de căruță, pe când altele sunt săpate manual de către echipa de organizare, dar toate oferă un peisaj deosebit și o solicitarea fizică pe măsură. Pe lângă faptul că traseul nu mai are acum zone plictisitoare, adună și o diferență de nivel similară cu traseele montane, chiar dacă toate altitudinile maxime atinse sunt sub 900 de metri.

Dificultatea traseului va fi condimentată și de concurenții care și-au înscris numele pe lista de start. Din cei peste 700 de înscriși, provenind din România, dar și Marea Britanie, Olanda, Franța, Ungaria, Turcia, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Spania, Cehia, Republica Moldova, Germania și chiar Namibia, 35 se vor întrece în categoria rezervată profesioniștilor. În același timp, cei care își testează forțele pentru prima dată la un concurs de ciclism montan sau au ales traseul scurt doar pentru că li se pretează mai bine vor avea și ei parte de condiții de cursă excelente. Ambele variante de traseu au fost curățate astfel încât concentrarea să cadă pe pedalat și nu pe ocolit obstacole.

De asemenea, vremea a ținut cu echipa de organizare, dar și cu sportivii care preferă condițiile uscate. Până acum, prea puțină ploaie a udat potecile de la poalele Munților Apuseni, iar prognoza se anunță modestă în precipitații. Ziua cursei va fi un „du-te-vino” între soare şi nori, care îşi vor cere dreptul pe boltă succesiv, din acest dans meteorologic rezultând o temperatură estimată pe la 19 grade Celsius în ziua cursei.

Dacă o singură competiție nu vă potolește pofta de mișcare, în ziua premergătoare Faget Marathon mai există o opțiune de pus mușchii la lucru. NapoCup XCO, competiție internațională de clasa a doua, va servi ca o repetiție pentru maratonul de a doua zi, unde accentul cade pe îndemânare, explozie și viteză. În același timp, pasionații de alergare montană își pot consuma energia la Faget Trail Running, care are loc în 30 aprilie, și unde se poate alege între ruta de 12 kilometri sau cea de 26.

Vă așteptăm la start!

STIRI:

NapoCup XCO in Cupa Nationala a Romaniei!

publicat in 14 Aprilie 2017

Cea mai recență inițiativă lansată de Federația Română de Ciclism se numește Cupa Națională de XCO. Competiția este un sistem de curse tip cupă, alcătuită din 5 etape, desfășurate pe parcursul anului 2017. Prima etapă din Cupa Națională de XCO este chiar NapoCup XCO, care are loc în data de 29 aprilie!

Pentru ediția de debut, Cupa Nationala de XCO va reuni câte 5 din cele mai importante competiții de o zi de profil din țară, care vor constitui etapele întrecerilor. De-a lungul etapelor, primii clasați vor primi puncte în funcție de clasările obținute, pentru ca după parcurgerea lor să se stabilească clasamentul general final. Competiția e deschisă atât sportivilor români, cât și străinilor și se întinde din luna aprilie până în septembrie. Etapele din Cupa Nationala de XCO sunt:

  • Etapa 1: Napo Cup XCO (Cluj, CJ) -29 aprilie
  • Etapa 2: Cetatuia XCO (Iasi, IS) -18 iunie
  • Etapa 3: MTB Academy Cup (Campulung AG)- 15 iulie
  • Etapa 4: Dorna XCO (Vatra Dornei, SV) -29 iulie
  • Etapa 5: Moon Time Bike (Bucuresti)- 16 septembrie

Participarea la Cupa Națională de XCO este permisă doar sportivilor care dețin o licență UCI validă pentru 2017. Înscrierile în prima etapă se fac pe site-ul nostru, bifând căsuța care face referire la participarea în Cupă. De asemenea, acolo trebuie introdus un număr de identificare al licenței, care pentru sportivii de performanță va fi UCI ID, iar pentru cei amatori seria licenței. Mai multe detalii despre comeptiție se pot găsi pe site-ul Federației Române de Ciclism. Ne vedem la start!

STIRI:

Verde pentru Faget Marathon

publicat in 4 Aprilie 2017

Cursa pe care o așteptăm cu toții se apropie cu pași repezi! Faget Marathon 2017, programată pentru 30 aprilie, îi va purta pe cei peste 500 de participanți deja înscriși în cursă prin câteva din cele mai pitorești locuri din vestul Transilvaniei. Unii se vor alege cu medalii de câștigători, alții cu trofee, dar absolut toți se vor alege cu o medalie de finisher și cu acest frumos tricou dăruit fiecărui participant. Verdele pădurii e mai frumos pe bicicletă! Vă așteptăm la Faget Marathon 2017!

EVENIMENTELE URMATOARE:

BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running

Cluj Napoca

Data evenimentului:  1 Mai 2017
Organizatori:  C.S. Clujul Pedaleaza
Locatie:  Cluj Napoca
Url:  

zile
0
0
0
ore
0
0
min
0
0
sec
0
0