Despre Clujul Pedalează

   

Din punct de vedere tehnic, Clujul Pedalează este un club sportiv fondat în 2011, actualmente afiliat Federației Române de Ciclism. Însă noi, membrii acestui club, suntem de părere că Clujul Pedalează este o poveste cu rădăcini mult mai adânci în timp, cam de pe vremea când ne-am ales cu această pasiune iremediabilă care se numește „ciclism”. Inițial, am organizat concursuri de ciclism doar în grupul nostru de prieteni, dar pe urmă ne-am gândit: de ce să ne bucurăm doar noi de frumusețea și trăirile unui concurs de ciclism? De ce să păstrăm doar pentru noi atmosfera unui astfel de eveniment? De ce să nu îi ajutăm și pe alții să descopere emoțiile, provocarea și bucuria întrecerilor de ciclism?

Prin urmare, în 2011 am organizat primul campionat local Clujul Pedalează. Așa am descoperit cât de mulți suntem, de fapt. Șase etape și trei concursuri de copii mai târziu ne aflam la sfârșitul acelui an și am decis să ridicăm ștacheta pentru 2012. Atunci a luat naștere Maratonul Făgetului, care anul acesta a devenit Banca Transilvania MTB Marathon, cele șase etape și-au dus povestea mai departe, iar evenimentele dedicate copiiilor, nu doar concursuri sportive, ci și cu scop educativ în ceea ce privește conduita rutieră, au continuat să fie la fel de bine primite. În 2013, pe lângă toate acestea, am mai organizat și Maratonul Gilău, dar și Campionatele Naționale de Șosea. An de an, agenda noastră a devenit tot mai bogată, astfel că în 2014 am trecut de la campionat local la unul național, pregătind trei competiții XCM: Maratonul Făgetului, Maratonul Băișoara și Maratonul Gilău, cu clasamente separate, dar și generale.

Pe lângă toate acestea, am avut și episoade memorabile, precum cursele de XCO în nocturnă, întrecerea de tip spartan race Asaltul Dacilor și atât de iubitul CicloMoș. Familia Clujul Pedalează a crescut peste așteptările noastre mulțumită susținătorilor și participanților care au fost prezenți de fiecare dată când am organizat ceva. Povestea merge mai departe în 2015, și dincolo de acest an, așa că vă invităm să rămâneți alături de noi pentru toate momentele memorabile pe care vi le pregătim. Spor la pedalat!
 

 

    Cu drag,
Levente Kertesz,
Președintele C.S. Clujul Pedalează

 


Informații Clujul Pedalează

Persoana contact: Levente Kertesz
Email: clujulpedaleaza@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/clujulpedaleaza
Twitter: https://twitter.com/clujulpedaleaza
URMARESTE-NE!
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: