Au fost stabilite traseele de la Banca Transilvania Trail Running & MTB Marathon powered by Vodafone

publicat 1 Aprilie 2015

După o perioadă mai lungă decât ne așteptam, am reușit să ajungem la forma finală a traseelor de la Banca Transilvania Trail Running & MTB Marathon powered by Vodafone, concursuri programate pentru 25 și 26 aprilie. Și vă spunem de pe acum – nu vă lăsați păcăliți de faptul că sunt mai scurte ca în alți ani!

Traseul scurt al cursei de mountain bike va măsura 26 de kilometri și 776 de metri diferență de nivel, în timp ce cel lung vă va purta cale de 55,5 kilometri, cu o diferență de nivel de 1.677 de metri. Ruta va diferi față de anii trecuți pentru că, din păcate, Pădurea Făget nu mai este atât de bogată cum era cândva, iar pe deasupra capriciile vremii au făcut unele zone pur și simplu impracticabile. De fapt, mare parte din perioadă scursă de la începutul acestui an ne-am ocupat cu găsirea unei configurații cât mai antrenanente de traseu pentru voi, iar rezultatul, spunem noi, e în măsură să facă pe oricine să exclame: „Mai vreau o tură!”.

Dacă traseul scurt, care va reprezenta și traseul cursei de alergare, își are cel mai dificil punct la jumătatea sa, cel lung va conține o succesiune de urcări până la, aproximativ, parcurgerea a trei sferturi din distanța totală, fiind trecute vârfurile Măgura și Peana. După aceea urmează o lungă coborâre, un ultim deal și vale până la sosire. La fel de important este că durul deal Golgota va ieși în calea voastră indiferent ce traseu veți alege. De asemenea, pe ambele trasee se vor afla, la un interval regulat, puncte de alimentare, de unde veți putea să vă reenergizați cu diferite alimente sau să beți un pahar cu apă sau izotonic.

Hărțile celor 3 întreceri, precum și o hartă dedicată special punctelor de alimentare le puteți găsi la secțiunea Traseu a evenimentului Banca Transilvania Trail Running & MTB Marathon powered by Vodafone de pe clujulpedaleaza.ro.

 

Banca Transilvania susține Făget MTB Marathon și Făget Trail Running 2015

publicat 10 Martie 2015

Aceasta ar putea fi povestea unui succes local. Sau al unuia național. De fapt, dacă stăm să ne gândim, mai degrabă e povestea unui succes regional. Făget MTB Marathon, unul dintre cele mai apreciate maratoane de mountain bike din România, care a câștigat atenția sportivilor și din împrejurimile țării, și-a făcut un nou prieten de încredere: Banca Transilvania. Compania bancară cu sediul în Cluj-Napoca va susține ediția din acest an a întrecerii de mountain bike și va face același lucru și pentru „sora” mai mică a acesteia, întrecerea de alergare Făget Trail Running.

Odată cu acest eveniment cât se poate de încurajator și fericit, se vor schimba și denumirile competițiilor, așa că de acum încolo, vă rugăm să stați cu ochii-n patru după Banca Transilvania Trail Running și Banca Transilvania MTB Marathon. „Faptul că tot mai multe nume importante se implică în susținerea inițiativelor și competițiilor Clujul Pedalează nu poate decât să ne bucure și să ne confirme că am făcut bine tot ce am derulat în cei patru ani de când existăm. Iar cu ajutorul unor parteneri de nădejde, precum Banca Transilvania, avem ocazia să perfecționăm și să ducem la un nivel superior toate evenimentele noastre”, spune Levente Kertesz.

Restul detaliilor despre întreceri rămân neschimbate, iar acum, cu 45 de zile înainte de a se auzi împușcătura pistolului de start, peste 570 de persoane, din România, Ungaria, Republica Moldova Italia și Germania, și-au trecut numele pe lista de start. Te așteptăm la Cluj în ultimul weekend din aprilie!

Start inscrieri Maraton

publicat 12 Februarie 2015

Poate va aduceti aminte cu drag de „Maratonul Fagetului” din 27 aprilie 2014, editia a III-a. Datorita rezultatelor si a reusitei, dorim sa organizam si un concurs pentru cei care au ca si pasiune alergarea montana, ca urmare din 2015 veti avea si un concurs de alergare montana.

Traseele vor fi modificate fata de anii precedenti, insa vor fi concepute în aşa fel încăt cu puţin antrenament se vor putea parcurge prin alergare respectiv cu bicicleta în întregime – fiind împărtite pe categorii de vârstă, sex şi sunt gândite atăt pentru amatori căt şi pentru profesionişti  astfel încăt toţi concurenţii să poată gusta din plin plăcerea de a alerga sau pedala.

Pădurea Făgetului unde se va desfăşura maratonul este o arie protejată de interes naţional, o zonă împădurită cu arbori de fag, gorun, stejar şi carpen.

Traseele străbat dealurile, văile, cursurile de apă, pădurile din zona Clujului. Startul/finishul vor avea loc din centrul comercial Polus Center, de unde sub escorta poliţiei rutiere vom ajunge în renumita pădure Făget.

Pe marcajul banda roşie care este magistrală turistică, vom lăsa în urma noastră: pădurea Mănăştur  - zona Pater – colonia Făget – Pietrele rotunde (aici traseul trece printr-o pădure de conifere, apoi continuă intr-o pădure de fag) – pe curba de nivel traseul va trece peste trei părăiase şi de izvorul Bilaşcu îndreptăndu-se spre vărful Peana (832m), de unde pe timp frumos putem vedea Cheile Turzii, M-Trascăului, Piatra Secuiului, Bedeleul, M-ţii Gilăului.

Aici traseele se despart: traseul lung virănd către est, îşi va urma drumul pe marcajul banda roşie traversănd urmatoarele zone: Lacul Miceşti - Dl. Micuş – Dl. Socului – Dl. Luptiştii – Capu Părăului – Vf. Între văi (de aici pe timp frumos se deschide privitorului un orizont mirific observându-se:  (Cheile Turzii, Piatra Secuiului, M-ţii Gilăului, M-ţii Bedeleului, Vf. Ugerului)  – Satul Miceşti – pădurea Făgetu Micuşului – Satul Seliştea – Dl. Pleşu (782m) unde traseele se reântălnesc urmănd urmatorul drum: trecănd pe lângă vf. Magura (827 m) – travesănd comuna Sălicea – Coasta dumbravilor (o privelişte minunată de unde se văd M-ţii. Gilăului)– Creasta urşilor – Dl. Crucii – trecând pe lăngă satul Tăuţi - Cetatea Fetei 557 m, (cetate construită  în apropiere de localitatea Floreşti, lângă municipiul Cluj-Napoca, în anul 1241, fiind punct de pază şi observaţie în faţa invaziilor tătarilor) – Dl. Gărbăului (noi l-am denumit Golgotha) – şi Finish în centrul comercial Polus.

Locul desfasurarii: Start - Finish centrul comercial Polus Center, Comuna Floresti, Jud. Cluj, Str. Avram Iancu, nr. 492

Pachet de inscriere: numar de concurs, cip de unica folosinta, tricou personalizat, energizant iar celor care vor trece linia de start - sosire li se va inmana cate o medalie de finisher.

Inscrieri: on-line www.clujulpedaleaza.ro si la fata locului.

Mesajul d-lui Ioan Pacurar, presedintele de onoare al clubului nostru

publicat 2 Octombrie 2012

Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj consideră că este de datoria noastră, a celor ”mari”, să îi învățăm pe copiii noștri să respecte regulile de circulație. Pentru aceasta este necesar să le stimulăm copiilor interesul ... pentru cunoașterea la nivelul lor de înțelegere a ceea ce înseamnă să fii pieton sau conducător de vehicule, să cunoască regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Trebuie să îi obișnuim pe copii să nu se teamă de stradă, să le formăm sentimente de prietenie față de polițiști, să le explicăm detaliat ce consecințe, uneori ireparabil de grave, poate avea o clipă de neatenție, un joc organizat în spațiu nepermis, o regulă de circulație neînvățată la timp sau nerespectată.

Educația rutieră, pentru care pledăm azi, și care ne angajează pe toți – familie, poliție, instituții publice, comunitate - este și trebuie să fie un centru de interes, căci beneficiarii sunt cei dragi nouă.

 

URMARESTE-NE!
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: