Clujul Pedalează alături de Televiziunea Română

publicat 3 Martie 2016

Departe de a fi o dezbatere nouă, chestiunea Televiziunii Române revine iarăși la suprafață și odată cu aceasta sute de păreri despre ce e bine și ce nu cu această instituție. Noi am cunoscut TVR-ul din cel puțin două ipostaze – acelea de telespectatori și de parteneri – și tocmai de aceea facem un apel către voi, prietenii Clujul Pedalează, să susțineți măcar moral Televiziunea, bineînțeles dacă argumentele pe care le aducem mai jos rezonează cu punctul vostru de vedere.

Ca și până acum, problema Televiziunii este una materială și nu una profesională, adică activitățile desfășurate nu au coerență economică. Însă acest lucru ține de administrația societății și câtă vreme din vârful conducerii nu se vor lua măsuri care, deși vor tăia în carne vie, sunt necesare, nu se va ajunge la rentabilizarea TVR. Și o societate nerentabilă poate este ceva prea mult de acceptat.

Dar noi ne legăm de alt aspect, cel profesional. Ca iubitori ai sportului, sigur ați urmărit Jurnalul Sportiv TVR, o emisiune pe care o putem numi, fără a ofensa alte posturi de televiziune, un veritabil jurnal de știri, privat de mondenități și cancan-uri. Acolo se pot urmări în mod frecvent noutăți despre sportivi care sunt băgați în seamă de alți jucători media doar când se întorc acasă cu un aur mondial, olimpic sau orice altă performanță de acest fel. Nu ne vom feri să o spunem, TVR are realmente un jurnal sportiv autentic, unde sunt vizate doar aspectele sportive.

Pe lângă pastila zilnică de sport reprezentată de Jurnalul Sportiv, să nu uităm transmisiunile în direct ale diferitelor evenimente sportive. Exemplul despre care putem vorbi în deplină cunoștință de cauză este BT Maraton Făget powered by Vodafone 2015, care a fost singura cursă de mountain bike din România difuzată în direct la televizor. Producția de atunci a figurat și cu feature-uri din partea președintelui FRC, Eduard Novak, dar și a diferitelor persoane din partea autorităților locale care au sprijinit evenimentul. E de prisos să amintim succesul inițiativei, momentan înregistrările acesteia având peste 3.000 de vizualizări pe youtube.com.

Așadar, la TVR există, fără îndoială, profesioniști devotați trup și suflet muncii lor, însă peste ei planează spectrul denigrării din pricina unui sistem cel puțin disfuncțional, ca să ne exprimăm diplomatic. Ce moment mai bun decât acum ca să ne arătăm sprijinul pentru tot colectivul TVR? 

Banca Transilvania rămâne același partener de încredere al Făget MTB & Trail Running 2016

publicat 16 Februarie 2016

Uneori, când te gândești la bănci, te gândești la investiții. Iar când te gândești la investiții, cel mai probabil, te gândești la bani. Totuși, Banca Transilvania gândește diferit și atunci când discută despre investiții, are în vedere cea mai importantă dintre acestea: investiția în a-i susține pe cei care știu că o minte sănătoasă poate exista doar într-un corp sănătos. Tocmai de aceea, Banca Transilvania va susține și în 2016 Făget Trail Running & UCI MTB Marathon, în speranța de a convinge cât mai mulți oameni să adopte stilul de viață sănătos.

 

Anul trecut, cu ajutorul Băncii Transilvania, cele două competiții clujene din luna aprilie au reușit să câștige atenția pe plan național. În special, este vorba despre Făget MTB Marathon, care în 2015 a fost singura cursă românească de mountain bike televizată, mulțumită transmisiunii asigurate de Televiziunea Română, acoperire la care s-au adăugat nenumăratele articole de presă ce au relatat despre eveniment. Ca urmare directă a succesului, cursa de XCM figurează anul acesta în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) și din acest motiv, sunt așteptați câțiva dintre cei mai buni rideri de mountain bike ai Europei să se alinieze la start, în cursa rezervată profesioniștilor. Cât privește amatorii, este foarte probabil ca din nou să se treacă peste 1.000 de participanți, așa cum s-a întâmplat și în 2015, mai ales că acum, cu peste două luni rămase până la start deja numărul înscrișilor sare de 400. Așadar, avem toate motivele să credem că ne așteaptă un nou an de succes, cu un partener așa devotat și puternic precum Banca Transilvania.

Două zile de foc: NapoCup XCO și BT Făget Marathon by Vodafone aduc crema ciclismului internațional la Cluj

publicat 13 Octombrie 2015

După o iarnă care nu ți-a permis prea mult spațiu de mișcare pe două roți, primăvara vine ca o dezlegare și asta o știu, cel mai bine dintre toți, cicliștii. Fiorul dimineților răcoroase combinat cu fiorul competiției fac o rețetă sigură pentru o perioadă de neuitat, la care dacă adăugăm emoțiile unui an olimpic, rezultă o întâlnire cu sportul cu pedale pe care nu poți să o ratezi. Exact, drumul spre Rio 2016 trece din nou pe la Cluj-Napoca, unde echipa Clujul Pedalează ridică miza și pune la cale două evenimente înscrise în calendarul UCI în același weekend.

„Ostilitățile” debutează în 23 aprilie 2016, când NapoCup XCO, competiție din clasa UCI C2, le aruncă riderilor în cale un traseu tehnic și solicitant, care le va pune la încercare viteza de pedalare și de reacție, totodată. Întrecerea se află la cea de-a doua ediție, după cea din luna iunie a acestui an, și s-a bucurat de apreciere din partea participanților Elite, veniți din mai multe țări. Cu toate acestea, nu doar specialiștii ciclismului mondial se pot întrece la NapoCup XCO, ci și amatorii, competiția fiindu-le deschisă și lor.

A doua zi e o nouă zi și o nouă provocare. În același timp, și o premieră. În 24 aprilie, Banca Transilvania Făget Marathon by Vodafone, cursa de XCM care a depășit bariera de 1.000 de participanți anul trecut va împlini cinci ani și îi sărbătorește cu fast, fiind prima cursă de XCM din România înscrisă vreodată în calendarul UCI, astfel ajungând inclusă în UCI MTB Marathon Series. În traducere liberă, acest lucru reprezintă o ridicare a ștachetei, atât din punct de vedere al cerințelor traseului, cât și al grilei de premiere pentru profesioniști, care va pune la bătaie mai mulți bani. Și, ca orice eveniment sub egida UCI, BT Făget Marathon by Vodafone contează pentru calificarea la Rio 2016, așadar se anunță o luptă aprigă, unde fanii acestui sport îi pot vedea pe câțiva dintre cei mai titrați sportivi ai continentului batându-se pentru miza pusă în joc.

Înscrierile au fost deja deschise pentru ambele curse, pe site-ul oficial www.clujulpedaleaza.ro și primii participanții și-au trecut numele pe lista de start, așa că așteptăm să avem o veritabilă sărbătoare a sportului cu două roți la Cluj-Napoca, în ultimul weekend al lui aprilie!

Alături de voi, a fost un an magnific!

publicat 30 Septembrie 2015

Acum că am terminat de strâns, scris, contabilizat, făcut clasamente, premiat câștigători, noi, echipa Clujul Pedalează, ne pregătim pentru sezonul viitor, poate chiar mai însuflețiți decât în urmă cu acum un an pe vremea aceasta. Ne-am uitat peste toate evenimentele organizate în 2015, le-am mai evaluat, ne-am mai dat cu părerea, dar concluzia a fost unanimă: fără voi, concursurile noastre nu ar fi la fel.

Ne-am bucurat de fiecare dată când ați fost alături de noi, fie că ați pedalat la Cluj Bike Challenge, fie că ați alergat la Cluj Trail Running Challenge. Am încercat să vă oferim trasee cât mai spectaculoase, solicitări pe croiala fiecărei categorii și, per total, o întrecere unde spiritul de fair-play și dorința de a te autodepăși să predomine. Faptul că ați venit în număr mare de fiecare dată când v-am invitat reprezintă, pentru noi, un semn că am reușit să aducem aceste două sporturi în aer liber tot mai aproape de voi și sperăm să le iubiți la fel de mult cât le iubim și noi. Așadar, suntem recunoscători că am reușit împreună să creăm niște momente pe care nu le vom uita și care au dus mai departe pasiunea pentru sport și natură. Ne vedem la anul!

Făget MTB Marathon 2016, în calendarul UCI

publicat 22 Septembrie 2015

Niciodată nu e prea devreme să începi ceva, așa că deși de-abia am terminat cu Cluj Bike Challenge 2015, gândul ne stă la ediția de anul viitor. Cursa de deschidere, care s-a dovedit a fi și cea mai de succes în 2015, Banca Transilvania MTB Marathon by Vodafone, trece anul viitor la un nou nivel. „Re-botezată” Făget MTB Marathon, numele sub care și-a găsit consacrarea, întrecerea programată pentru 24 aprilie 2016 va figura în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

Încadrată în clasa a 3-a de evenimente, cursa va pune la bătaie puncte care vor conta pentru clasamentul internațional, pe baza căruia se vor stabili națiunile calificate în proba de mountain bike a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. De asemenea, și grila de premiere va fi conform statutului UCI, de mai multe sute de euro, astfel că veți avea șansa de a-i vedea la lucru pe cei mai buni rideri din regiune, mai ales că cu o zi înainte are loc NapoCup XCO, încadrată în clasa C2.

Chiar dacă o parte din drumul sportivilor profesioniști spre Rio de Janeiro va trece pe la Cluj-Napoca în luna aprilie a anului viitor, ambele competiții (Făget MTB Marathon și NapoCup XCO) rămân deschise și amatorilor, diversele categorii fiind disponibile pe site-ul de înscriere. Așadar, după ce ediția de anul acesta a maratonului a depășit lejer bariera de o mie de participanți, în primăvara lui 2016 vă invităm să veniți în număr și mai mare pentru un adevărat regal de ciclism montan!

URMARESTE-NE!
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: