Cluj Bike și Trail Running Challenge 2015 au ajuns la final

publicat 14 Septembrie 2015

Suntem bucuroși că s-a petrecut, nu triști că s-a încheiat. Ultima etapă din Cluj Bike & Trail Running Challenge 2015, care a avut loc weekend-ul trecut, ne-a dat ocazia încă o dată să vă vedem pe voi, participanții deveniți acum prietenii noștri, pentru o nouă întrecere în mijlocul naturii. Vremea a ținut cu noi și, sperăm, peisajele au mai înmuiat puțin momentele când mușchii vă gemeau urcând pantele frumoșilor, dar pretențioșilor Munți ai Gilăului. Astfel, împreună am scris o nouă filă din ceea ce vrem să devină tradiționala întrecere de septembrie Cluj MTB&Trail Running Challenge.

Din nou ați venit în număr mare și am încercat tot posibilul ca să vă oferim ce avem mai bun, atât în materie de trasee, cât și de atmosferă. Cei mai mulți dintre voi ați plecat mai bucuroși decât ați venit, poate unii dintre voi ar fi vrut ceva în plus, dar prezența voastră numeroasă este pentru noi imboldul de a merge mai departe cu ceea ce am început. Roadele muncii voastre se pot consulta pe site-ul oficial www.clujulpedaleaza.ro, unde am încărcat rezultatele complete, și tot aici puteți găsi și clasamentul final al Cluj Bike & Trail Running Challenge 2015, la capătul celor trei etape.

Despre cât de frumoase și solicitante au fost întrecerile noastre, fiecare poate avea propria părere. Noi rămânem la ideea că o cursă e atât de reușită pe cât sunt participanții de pătimași în goana lor pentru o zi memorabilă, totul în limitele fair-play-ului și a respectului pentru adversari. Îi felicităm pe câștigători și vă mulțumim tuturor celor care ați participat și, poate cel mai important, vă așteptăm din nou anul viitor, mai puternici, mai hotărâți și mai înflăcărați. Stați la curent cu toate noutățile despre Cluj Bike și Trail Running Challenge 2016 urmărindu-ne site-ul!

Sunteți extraordinari!

Cu drag,
Echipa Clujul Pedalează

Sute de concurenți la Cluj Trail Running & MTB Marathon 2015 by Vodafone

publicat 7 Septembrie 2015

Cu decorul pregătit pentru finalul acestei săptămâni, Cluj Trail Running & MTB Marathon 2015 by Vodafone se anunță un nou episod încins al celor două campionate, de alergare montană, respectiv trail running, din acest an. Peste o sută de participanți vor alerga sâmbătă, pe când duminică, mai mult de 350 de rideri vor pedala cu victoria în gând.

Traseele sunt deja în mare parte amenajate și gata să fie străbătute de către cei care se aliniază la start, alergătorii având de parcurs 22,5 kilometri, din care prima jumătate îi va duce aproape de vârful Creasta Plopilor, în vreme ce mountain biker-ii vor avea de ales între două trasee. Cel scurt măsoară 47 de kilometri, cu mai multe urcări incluse și secțiuni de diferite grade de dificultate, iar cel lung va totaliza 67,5 kilometri, cu o diferență de nivel de 2.114 metri, în superbul decor al Munților Gilăului.

Înscrierile rămân deschise până în ziua cursei, iar în cadrul festivității de premiere a respectivelor curse se vor prezenta și câștigătorii campionatelor Cluj Trail Running Challenge și Cluj Bike Challenge 2015.

Ultima redută: Cluj Trail Running & MTB Marathon 2015

publicat 26 August 2015

Cu toate că finalul anului reprezintă momentul tradițional de tras linie și constatat realizările, pentru participanții la campionatele Cluj Trail Running și Cluj Bike Challenge, lucrurile stau puțin diferit. Ultima din cele trei etape ale seriei de întreceri va avea loc în 12, respectiv 13 septembrie, în deja apreciata zonă a Gilăului. Așadar, ultima șansă la victorie se apropie!

Weekend-ul de competiții va debuta, după cum deja v-ați obișnuit, cu întrecerea de trail running, care va pune la încercare rezistența tuturor participanților, în timp ce cea de-a doua zi este rezervată luptătorilor pe două roți, care își vor testa îndemânarea și capacitățile fizice în cadrul competiției de mountain bike. Dealurile și terenul accidentat al zonei nu doar că vor pune serios la treabă mușchii și mintea, dar împreună cu frumusețea peisajului de toamnă vor veni cu o doză consistentă de relaxare care va alina din intesitatea efortului.

Din nou, vă așteptăm cu mare drag și ceva ne spune că veți fi iarăși prezenți în număr mare, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne facă să lucrăm și mai conștiincios la organizarea unui eveniment pe care să nu îl uitați prea ușor. Înscrierile sunt deja deschise și se pot face pe pagina oficială http://clujulpedaleaza.ro/ Ne vedem la start!

Două zile dinamice, cu peste 1.000 de participanți la Banca Transilvania Trail Running & MTB Marathon by Vodafone

publicat 27 Aprilie 2015

Pregătirile care ne-au ocupat timpul ultimelor luni s-au concretizat weekend-ul trecut. Cei care au vrut să alerge au avut de alergat, cei care au vrut să pedaleze au avut de pedalat la întrecerile de trail running, respectiv mountain bike marathon. Dar, firește, sunt mai multe de povestit decât pare la prima vedere.

Sâmbătă, 25 aprilie, la ora 11:00, s-a auzit pistolul de start pentru cei peste 100 de participanți înscriși la prima ediție a Banca Transilvania Trail Running by Vodafone. Concurenții atât desex masculin, cât și de sex feminin s-au întrecut pe parcursul a 26 de kilometri care au presupus o diferență de nivel de circa 700 de metri, pe o vreme splendidă, termometrele indicând undeva pe la 24 de grade Celsius și ocazionale brize de vânt adiind prin zonă. Cel mai bun timp i-a aparținut lui Gyorgy Szabolcs-Istvan care a completat traseul în 1:41:57, pe când Mihaela Prunduș a fost cea mai rapidă dintre alergătoare, stabilind un timp de 1:56:19. Totuși, bucuria și emoția încheierii cu succes a unei astfel de întreceri au trăit-o toți cei care au trecut linia de sosire, pentru curajul, efortul și prestația lor, aceștia fiind răsplătiți cu cel puțin o frumoasă medalie de finisher, care sperăm să le aducă aminte cu drag de acest eveniment. Nu în ultimul rând, tot sâmbătă a avut loc și cursa de ciclism rezervată copiilor, unde câteva zeci de mici bicicliști și, sperăm, viitori cicliști, au luat startul și au pedalat fie de unii singur, fie sprijiniți de cei câțiva oficiali Clujul Pedalează porniți cu ei pe biciclete.

Pe de altă parte, am putea spune că cea mai amre desfășurarea de forțe a avut loc, cu adevărat, duminică, 26 aprilie. Forfota din parcarea Centrului Comercial Polus, „baza de operațiunii” a războinicilor pe două roți înscriși la Banca Transilvania MTB Marathon powered by Vodafone, a început încă de la primele ore ale dimineții, când „armata” de voluntari primea sarcinile similare cu cele din ziua precedentă, plus mențiunea că de această dată vor avea de asistat peste 1.000 de participanți. Astfel, o bună parte dintre aceștia au fost trimiși la punctele de alimentare, alții au rămas în zona de start/sosire, hostess-ele au fost dotate cu medaliile de finisheri, echipajele de televiziune și-au luat locurile pentru a transmite live competiția, iar cupele ce aveau să fie înmânate câștigătorilor primeau ultima lustruire. La ora 10.00 au pornit concurenții înscriși la tura lungă, aproximativ 200 la număr, printre care campionul balcanic Lucian Logigan, campionii naționali ai României Tudor Oprea, Attila Madaras și Ede Molnar și campionul Ungariei la XCM Marton Blazso, dar și cele 5 cicliste care s-au înscris la acest traseu de 55 de kilometri și 1.600 de metri diferență de nivel. Pentru tura scurtă, startul a venit cu 90 de minute mai târziu, având loc, conform programului, la ora 11.30 și trimițându-i pe cei circa 800 de participanți pe același traseu de 26 de kilometri pe care se alergase cu o zi în urmă.

Atmosfera de milioane a fost întreținută atât de MC-ul prezent la fața locului, de mascotele competiției care animau publicul prezent la sosire, cât și de transmisiunea în direct furnizată de către studioul teritorial din Cluj-Napoca al Televiziunii Române. Pe lângă imaginile din cursă, au avut loc diverse intervenții din partea invitaților, precum președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Babeș-Bolyai, Vasile Bogdan, jurnalistul sportiv Traian Goga, dar și diferiți concurenți care au găsit timp să vorbească în ciuda iureșului spre linia de sosire.

Primul care a trecut linia de sosire, în uralele fanilor prezenți, a fost Marton Blazso (Veszpremi KE), care a avut nevoie de 2:25:15 ca să parcurgă cei 55 de kilometri, fiind urmat de Szalay Peter (Bike-Zone Godollo), un minut și 10 secunde mai târziu, și de Lucian Logigan (Ideal Geiger Team) care a realizat un timp de 2:29:08. Concurenții care au dorit să-și ia revanșa imediat după cursă au avut ocazia, întrucât cineva din staff-ul nostru de organizare a avut ideea de a organiza o nouă rundă a întrecerii. Diferența a fost că de acea dată, cursa era de doar câțiva metri și pe... biciclete de copii!

Noi, Clubul Sportiv Clujul Pedalează, dorim să adresăm numeroase mulțumiri către cei care au făcut evenimentul din weekend-ul 25-26 aprilie posibil, dar nu prea știm cu cine să începem. Așa că o vom face cu toții sponsorii cursei, care s-au implicat trup și suflet alături de noi, le vom mulțumi partenerilor media care s-au străduit să acopere într-o manieră de înaltă clasă concursul de ciclism, nu îi uităm nici pe participanți, care au dat ce au avut mai bun, dar nici pe voluntari, fără al căror aport imaginea nu ar fi fost completă.

Vă mulțumim și vă așteptăm la următoarea întrecere!

Înregistrarea cursei o puteți vedea accesând acest link http://www.tvrplus.ro/editie-dincolo-de-sport-328648#.VT07SK2Q0EY.facebook, iar diferitele fotografii de la competiții vor putea fi văzute pe pagina noastră de facebook.

Ultimele zile de înscrieri la BT Trail Running și MTB powered by Vodafone

publicat 21 Aprilie 2015

Cu greu ne putem stăpâni emoțiile pe măsură ce ne apropiem de ultimele două zile ale acestei săptămâni, când vă vom oferi cele două competiții sportive mult așteptate de către voi – Banca Transilvania Trail Running și MTB Marathon powered by Vodafone.

Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri și acum facem reglajele fine pentru ca totul să funcționeze brici, mai ales că numărul vostru, al celor care participă, a depășit 1.000, lucru care ne face o mare onoare și ne obligă la și mai multă responsabilitate față de voi. Dar și voi puteți contribui la bunul mers al evenimentelor, mai ales că ne-ar ajuta foarte mult să ne confirmați prezența la concursuri prin plata taxei de înscriere, care se poate achita până vineri, 24 aprilie, ora 18:00, indiferent de evenimentul la care participați. Dacă între timp v-ați răzgândit sau a intervenit ceva care nu mai poate face posibilă prezența voastră la Cluj-Napoca, ne pare rău, dar promitem că mai punem la cale întreceri la fel de palpitante.

Următorul pas după plata taxei este ridicare pachetului de înscriere, care se poate face  din 22 până în 24 aprilie, adică de miercuri până vineri, între 14.00 și 19.00 la Centrul Comercial Polus și în ziua de 25 aprilie, sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, în același loc. Succes la antrenament și ne vedem la start!

URMARESTE-NE!
Parteneri:
Sponsori:
Colaboratori:
Parteneri media: